Η φωτογραφία μου
η μετανάστευση μπορεί να είναι προς άλλη χώρα,ήπειρο,στην ίδια σου τη χώρα,στο ίδιο σου το σπίτι...για λίγο,για πάντα...για λόγο ερωτικό,για λόγο οικονομικό...μπορεί να είναι πολλά...μπορεί να είναι ο λόγος.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

η ολιγοήμερη μετανάστευση μου έληξε...ευτυχώς χωρίς θύματα

Τουρκία: 32 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης , σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή Γενικής Ασφάλειας από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ταξίμ , σε σημείο όπου σταθμεύουν μόνιμα αστυνομικές δυνάμεις.
 
Στους 32 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου διοικητή γενικής ασφάλειας, Ογούζ Καγάν Κιοκσάλ.
Σε δηλώσεις που έκαναν ο Ογούζ Καγάν Κιοκσάλ, ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν και ο νομάρχης, Χουσεΐν Αβνί Μουτλού αναφέρθηκε ότι έχουν τραυματιστεί 17 αστυνομικοί και 17 πολίτες. Εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ οι υπόλοιποι έχουν πάρει εξιτήριο.
Ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν, ανέφερε πως, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας και ότι υπάρχει στο χώρο ένα πτώμα ακρωτηριασμένο. Ο Τσαπκίν είπε πως ο δράστης επιχείρησε να εισβάλει σε ένα από τα αστυνομικά οχήματα που βρίσκονται στο σημείο. Ακολούθησαν δηλώσεις του νομάρχη Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είπε «πως ο δράστης είναι άντρας και ότι σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας».(http://www.kathimerini.gr/)
Η επίθεση αυτή μάλλον αποδίδεται στην αριστερή οργάνωση Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C).
*οι Τούρκοι στις 29/10 γιορτάζουν την ημέρα ίδρυσης του Τουρκικού Κράτους από τον Κεμάλ Ατατούρκ το 1923.Νομίζω ότι στην Κωνσταντινούπολη ειδικά που είναι από τις πιο εξευρωπαισμένες περιοχές αγαπούν πολύ τον Ατατούρκ και γενικά δεν χωνεύουν και πολύ τον Ερντογάν που είναι πιο συντηρητικός και υποστηρικτής του Ισλάμ.
Δεν έχω ξαναδεί πιο τεράστιες σημαίες στη ζωή μου...αλλά και οι μικρές υπήρχαν και στα πιο τρέντυ καφέ.
Επειδή οι παρελάσεις της Παρασκευής είχαν αναβληθεί λόγω της καταρρακτώδους βροχής,θα πραγματοπιούνταν σήμερα Κυριακή. Επομένως στην πλατεία Ταξίμ που είναι η κατάληξη της πολυσύχναστης Ιστικλάλ στο Μπέγιογλου υπήρχαν οι "απαραίτητες" αστυνομικές δυνάμεις.
**Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί επισήμως ευθύνη,η ακροαριστερή οργάνωση
Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C) έχει αντίστοιχη προιστορία.Υπάρχει από το 1976 κι ο φημολογούμενος αρχηγός της (αν και κλασικά λέγεται ότι είναι καθοδηγούμενοι από τους Αμερικάνους) διαφεύεγει από το 1989 που το έσκασε από μια φυλακή της Κων/πολης και τουλάχιστον 60 μέλη (φημολογούμενα ή αληθινά) έχουν πεθάνει από απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για το νέο σωφρονιστικό σύστημα της Τουρκίας(που μάλλον είναι χειρότερο κι από το "Εξπρες του Μεσονυκτίου") και τα λευκά κελιά.(λένε βέβαια και για ΡΚΚ και για Αλ Καιντα...)
                                       http://www.youtube.com/watch?v=y_GEthu7Zxg&feature=related
                           



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου